Dohodnina 0,5%

banner dohodnina 0 5

STE PRIPRAVLJENI PODPRETI DELOVANJE NAŠEGA DRUŠTVA?
SEDAJ IMATE PRILOŽNOST IN NIČ VAS NE STANE …
DONIRAJTE DEL DOHODNINE KULTURNO-TURISTIČNEMU DRUŠTVU ČRENŠOVCI!

Na podlagi Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 117/06) in Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 30/07, 36/07, 37/10) je Vlada Republike Slovenije sprejela sklep o objavi seznama upravičencev o donaciji za leto 2017. Na seznamu je uvrščeno tudi Kulturno-turistično društvo Črenšovci.

Obveščamo vas, da lahko del dohodnine (0,5%) namenite Kulturno-turističnemu društvu Črenšovci. Ne glede na to, da ste v dohodninsko napoved že vpisali društvo, kateremu darujete del dohodnine, lahko svojo odločitev spremenite in izpolnite priložen obrazec – ZAHTEVO ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE, ga odrežite in oddajte ali pošljite na naslov društva:

Kulturno-turistično društvo Črenšovci
Ulica Prekmurske čete 23
9232 Črenšovci

do 27.12.2017!

Za vašo odločitev se vam zahvaljujemo!
Kulturno-turistično društvo Črenšovci

Obrazec si lahko natisnete TUKAJ!

NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE ZAHTEVE ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE
Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5% dohodnine.
Davčni zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadar koli prek sistema eDavki na spletni stani http://edavki.durs.si, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.
Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.