Vseslovensko petje s srci

on .

20230424

V ponedeljek, 24. aprila 2023, je v avli vrtca Črenšovci v soorganizaciji Kulturno-turističnega društva Črenšovci, Občine Črenšovci in ZKD Lendava potekala prireditev Vseslovensko petje s srci. Zbrane je najprej pozdravila županja Občine Črenšovci, Vera Markoja, ki je izrazila željo, da bi vseslovensko pevsko prireditev v občini organizirali tudi v prihodnje.

V bogatem pevskem programu so se predstavile pevske skupine in šolski pevski zbori. S slovensko pesmijo so navdušile Ljudske pevke iz Žižkov, Ljudske pevke upokojenke Kulturno-turističnega društva Črenšovci, zakonca Donko iz Gornje Bistrice, Mladinski in Otroški pevski zbor OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in Glasbeni muzikalčki. Z ljudskimi pevkami iz Žižkov so zapeli tudi otroci vrtca Črenšovci. Ravnatelj OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, mag. Stanko Čerpnjak, je izrazil zadovoljstvo nad pripravljenostjo, da s slovensko pesmijo ohranjamo kulturno dediščino in zanjo navdušujemo tudi mlade. V sklepu prireditve so vsi zbrani skupaj zapeli prekmursko pesem Slovenska krajina in Čebelarja. Po odpeti pesmi so pevci in obiskovalci družili ob domačih dobrotah.

Želimo si, da bi prireditev postala tradicionalna, saj je v našem okolju veliko pevcev, ki v različnih pevskih sestavih bogatijo kulturo naše občine.